Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Praznični paj sa bundevom

Praznični paj sa bundevom

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Inovator
13134772
Praznični paj sa bundevom
Fotografije: AneliaStefanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Ukrašavamo paj sa bundevom sa odvojenom pavlakom i posipamo cimetom za dodatni raskoš."

Potrebni sastojci

  • za koru
  • čajni keksići - 220 g
  • kravlji masalc - 125 g
  • za nadev
  • pire od bundeve - 600 g
  • slatka pavlaka - 300 ml
  • braonsmeđi šećer - 125 g
  • cimet - 1 kašičica
  • đumbir - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Uz pomoć secka sameljemo čajne keksiće. Ja koristim kakao i od vanile u odnosu 50/50.

Mrvice od keksa prelivamo rastopljenim maslacem i dobro promešamo dok sve mrvic ne upiju maslac.

Dobijenu smesu rasporedimo po dnu kalupa prečnika 26 cm i pritiskamo da dobijemo gust sloj od keksa.

Koru stavljamo u frižider da se stegne.

Za to vreme operemo i isečemo jednu bundevu, oko 1 kg, očistimo od semenki i skuvamo.

Odvajamo mesnati deo bundeve od kore i začinimo cimetom, đumbirom i prstohvatom soli. Dodajemo šećer i pasiramo bundevu,

U posebnoj posudi umutimo slatku pavlaku.

Pomešamo bundevu i pavlaku, pire od bundeve dodajemo u pavlaku i promešamo pažljivo spatulom da dobijemo mekan krem.

Odvajamo malo pavlake za dekoraciju paja.

Vadimo koru od keksa iz frižidera i rasporedimo krem od bundeve.

Ukrašavamo paj sa bundevom sa odvojenom pavlakom i posipamo cimetom za dodatni raskoš.

Neka vam je slatko sa mojim prazničnim pajem sa bundevom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: