Način pripreme
Evo kako ja pravim lekovitu pileću supu kada se neko u mojoj porodici prehladi.
Pileće grudi stavim da se kuvaju u 3 litra hladne vode. Za to vreme pripremam povrće.
Pre nego što meso počne da ključa, pažljivo skinem penu.
Luk sam isekao na sitne kockice, a šargarepu narendao na sitno. Limun sam isekao na 4 dela.
Kada meso počne da ključa, sačekam desetak minuta i dodam so, luk i šargarepu.
Posle još 10-15 minuta dodam oprani pirinač. Smanjim vatru na nisku i pustim da se pileća supa krčka 20-25 minuta.
Zatim izvadim meso i iseckam ga na sitne komade i vratim u šerpu. Dodam biber i nasečeni limun, pa isključim vatru.
Pustim da supa ključa na ugašenom šporetu.
Kada supa protiv gripa prestane da ključa, dodam sitno seckani peršun.
Lekovita pileća supa za prehladu jede se topla, ali ne vruća.
Budite zdravi!