Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Paradajz sos»File oslića iz rerne sa sosom od paradajza

File oslića iz rerne sa sosom od paradajza

Gergana G.Gergana G.
Početnik
112
File oslića iz rerne sa sosom od paradajza2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Sočan i apetitan file oslića iz rerne sa paradajz sosom."

Potrebni sastojci

  • oslić - 4 komada, file
  • grašak - 1 konzerva, 100 g
  • paradajz - 1 konzerva, 200 g, sitno iseckan
  • šargarepa - 1 komad
  • limun - 2 komada
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • voda - 100 - 200 ml
  • so
  • biber
  • mirođija - suva
  • beli luk - u prahu
  • majčina dušica
  • bosiljak - suv
* merne jedinice

Način pripreme

Za oslića:

Namažite dno pleha sa 2-3 supene kašike ulja i stavite filete oslića unutra. Dodajte u pleh 100 ili 200 ml vode, u zavisnositi od veličine pleha.

Začinite filete začinima po ukusu:so, biber, suva mirođija, beli luk u prahu i majčina dušica.

Dodajte oceđen limun, sok od 1 limuna (možete koristiti sok od limuna iz flaše).

Isecite drugi limuna na tanke kriške i stavite po 1 ili 2 kriške na svaki file.

Pecite ribu dok ne bude gotova u prethodno ugrejanoj rerni.

Za sos od paradajza:

Dinstajte 1 šargarepu u vok tiganju, nakon toga dodajte i grašak.

Kad povrće bude gotovo, dodajte sitno iseckani paradajz u tiganj.

Promešajte i dodajte po ukusu: so, biber, suvi bosiljak i beli luk u prahu.

Važno: Dodajte u sos od paradajza 1 supenu kašiku šećera da neutralizujete kiseli ukus paradajza.

Mešajte često dok se sos za ribu ne zgusne. Servirajte uz oslića.

Servirajte file oslića iz rrne sa sosom od paradajza i prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: