Način pripreme
Skuvajte makarone u 1.5 ml posoljene vode 15 minuta.
Operite pečurke i isecite na kriške.
Dok se farfalini kuvaju, ugrejte maslinovo ulje u tiganju i dodajte beli luk i ljute paprike. Odmah nakon toga dodajte isečene pečurke i maslac i dobro promešajte.
Nakon petnaestak minuta izvadite beli luk i ljute paprike iz tiganja i dodajte oceđene farfaline. Promešajte dobro i sipajte pavlaku.
Smanjite ringlu i kuvajte oko 15 minuta. Mešajte periodično da ne zagori.
Za to vreme izrendajte kačkavalj, a peršun sitno iseckajte.
Kad makarone budu gotove dodajte peršun i dobro promešajte, nakon toga dodajte kačkavalj. Promešajte ponovo i skinite sa vatre.
Servirajte jelo toplo, po želji možete dodati rendani kačkavalj.
Dosta je kalorično, ali toliko ukusno da vredi pojesti jednu porciju.
Prijatno sa mojim pikantnim farfalinima sa pečurkama i pavlakom!