Način pripreme
Svinjsko meso isečemo na male zalogaje.
Luk isečemo na polumesec. Pečurke na kriške. Crvenu papriku na listiće. Paradajz krupnije.
Slaninu sečemo na kockcie.
Stavljamo luk u tiganj bez ulja na umerenu vatru. Pečemo dok ne dobije zlatnobraon boju, nakon toga dodajemo pečurke i polovinu maslaca.
Nakon što pečurke i luk omekšaju, prebacujemo ih na tanjir.
U isti tiganj stavljamo meso i pečemo bez ulje. Meso će početi da pušta vodu. Mešamo periodično da se ne zalepi. Kad voda iz tiganja ispar, vadimo meso i stavljamo isečenu papriku. Pečemo bez ulja oko 10 minuta i skidamo sa vatre.
U istom tiganju na tihoj vatri zapečemo slaninu, takođe bez ulja. Ostavljamo je dok se masnoća ne rastopi, mešamo s vremena na vreme da ne zagori. Nakon toga prebacujemo na tanjir, pokriven ubrusom da se ocedi višak masti.
Uključujemo rernu da se ugreva na 220 stepeni.
U pleh prvo stavljamo meso. Glavicu belog luka isečemo na pola i stavljamo između mesa. Preko rasporedimo luk sa pečurkama, posle paradajz i preko stavljamo pečenu papriku.
Začinimo solju i biberom. Rasporedimo preostali maslac i sipamo vino.
Pokrivamo pleh sa svinjskim zalogajima alu folijom i stavljamo u ugrejanu rernu.
Pečemo a la svinjski kebap oko 30-40 minuta, nakon toga skidamo foliju i pečemo oko 15 minuta.
Posipamo sitno iseckanim peršunom i komadima pečene slanine.
Serviramo sočne svinjske zalogaje sa pečurkama i povrćem dok su još topli uz čašu belog vina.
Prijatno!