Način pripreme
Jaja se stavljaju u posudu u kojoj će se mutiti nadev.
Veoma dobro se umute.
Sir se izmrvi sitno i dodaje se u jaja.
U smesu se stavlja i kiselo mleko. Veoma dobro se izmeša.
Maslac se istopi u kaseroli sa nelepljivim premazom.
Tepsija u kojoj će se peći pita se veoma dobro podmaže uljem sa svih strana.
Jedna kora se raširi na radnoj površini. Zaliva se istopljenim masacem.
Stavlja se nadev koji se veoma dobro raspoređuje po celoj kori.
Kora se uvija u rolat i stavlja se u tepsiju. Svaka kora se uvija na isti način.
Uvijena pita se premazuje ostalim maslacem i prska se gaziranom vodom.
Ukusna uvijena pita se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C 40 minuta, nakon čega se vadi iz rerne i uvija se krpom da omekša.
Pita sa jedrenskim korama i kozjim sirom po receptu Ivana Zvezdeva se servira uz kiselo mleko ili jogurt.