Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Gratin»Gratin od krompira po receptu Ivana Zvezdeva

Gratin od krompira po receptu Ivana Zvezdeva

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
481932k
Gratin od krompira po receptu Ivana Zvezdeva
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Omiljeni gratin, koji pripremamo ponovo i ponovo"

Potrebni sastojci

  • krompir - 8 komada
  • kozji sir - 400 g
  • jaja - 6 komada
  • kozje kiselo mleko - 200 g
  • miks bibera - 3 prstohvata
  • so - 1/4 kašičice + 1/2 kašičice za kuvanje krompira
  • ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Omiljeni gratin, pripremljen sa kozjim sirom.

Operite krompir i stavite ga u šerpu.

Dodajte sol 1/2 kašičice soli i naliti vodom koja treba da prekrije krompir.

Kuvajte 20 minuta nakon ključanja, a zatim sklonite sa vatre.

Krompir izvadite i ostavite da se ohladi, a za brže hlađenje može se staviti u posudu sa hladnom vodom na 10 minuta.

Nakon što se ohladi, oljuštite krompir i isecite ga na srednje kockice.

Izmrvite kozji sir u posudu u kojoj ćete mešati smesu za ogreten.

Dodajte jaja, kozje kiselo mleko i mešavinu bibera.

Dobro promešajte, pa dodajte seckani krompir i posolite.

Krompir se veoma dobro izmeša sa smesom, nakon čega se sipa u prethodno nauljeni pleh.

Zapečeno jelo od krompira peći na 200 stepeni u zagrejanoj rerni 25 minuta.

Gratin od krompira sa kozjim sirom po receptu Ivana Zvezdeva ukusan je i topao i ohlađen.

A ako volite da jedete meso, u ogreten možete dodati i piletinu u gratin.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: