Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Turski tompusi sa maslinovim uljem i kozjim sirom

Turski tompusi sa maslinovim uljem i kozjim sirom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Turski tompusi sa maslinovim uljem i kozjim sirom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Turske tompuse sa maslinovim uljem i kozjim sirom možete poslužiti uz jogurt."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 24 komada, trouglaste, turske kore
  • Nadev
  • jaja - 2 komada
  • kozji sir - 150 g
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika, Pomace
  • kozje kiselo mleko - 3 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • Za umakanje pitica
  • jaja - 2 komada
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike, Pomace
* merne jedinice

Način pripreme

Trouglaste kore za pitu se veoma pažljivo odvajaju jedna od druge.

Jaja se mute u penu u posudi u kojoj će se mutiti nadev.

Dodaje se prašak za pecivo i veoma dobro se meša.

Kozji sir se izmrvi i dodaje se u jaja.

Kozje kiselo mleko se veoma dobro muti sa maslinovim uljem u posebnoj posdi i dodaje se u jaja.

Smesa se veoma dobro meša dok se ne dobije homogenizovana smesa.

U svaku koru se stavlja nadev i uvija se u stegnuti tompus.

Jaja i maslinovo ulje za umakanje turskih pitica se veoma dobro mute u plitkoj posudici.

Svaki uvijeni tompus se umače u jaja sa maslinovim uljem i ređa se u tepsiju na papir za pečenje.

Pitice sa sirom se peku 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom, nakon čega se vade iz tepsije da se ne pokvase i ostavljaju se da se ohlade na rešetci.

Turske tompuse sa maslinovim uljem i kozjim sirom možete poslužiti uz jogurt.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: