Način pripreme
Trouglaste kore za pitu se veoma pažljivo odvajaju jedna od druge.
Jaja se mute u penu u posudi u kojoj će se mutiti nadev.
Dodaje se prašak za pecivo i veoma dobro se meša.
Kozji sir se izmrvi i dodaje se u jaja.
Kozje kiselo mleko se veoma dobro muti sa maslinovim uljem u posebnoj posdi i dodaje se u jaja.
Smesa se veoma dobro meša dok se ne dobije homogenizovana smesa.
U svaku koru se stavlja nadev i uvija se u stegnuti tompus.
Jaja i maslinovo ulje za umakanje turskih pitica se veoma dobro mute u plitkoj posudici.
Svaki uvijeni tompus se umače u jaja sa maslinovim uljem i ređa se u tepsiju na papir za pečenje.
Pitice sa sirom se peku 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom, nakon čega se vade iz tepsije da se ne pokvase i ostavljaju se da se ohlade na rešetci.
Turske tompuse sa maslinovim uljem i kozjim sirom možete poslužiti uz jogurt.