Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kiseli kupus sa pirinčem i 3 vrste mesa ​

Kiseli kupus sa pirinčem i 3 vrste mesa ​

AdminAdmin
Glavni urednik
122542
Kiseli kupus sa pirinčem i 3 vrste mesa ​
Fotografije: Admin
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
8
"Tradicionalni recept iz makedonskog regiona, koji ne možemo a da ne podelimo sa vama. Nikada niste probali ovako ukusan kiseli kupus"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 kupus, srednji
  • pirinač - 1 šolja
  • svinjetina - 500 g
  • pileći bataci - 2 komada
  • sudžuk - 300 g, domaći
  • slanina - 100 g, po želji
  • lovorov list - 3 komada
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjetinu isecite na komade i propržite na ulju. Sklonite sa šporeta.

Isecite kiseli kupus.

U šerpu stavite seckani kiseli kupus, domaći sudžuk, piletinu, slaninu, svinjetinu, lovorov list, biber i alevu papriku. Sipajte toliko vode da pokrije jelo. Pustite da se kuva dok kupus ne omekša i dok meso ne bude skuvano. U ekspres loncu je potrebno oko 40 minuta, u običnom kuvamo oko sat vremena.

Nekim vrstama kupusa treba duže da se skuvaju, pa proverite pred kraj vremena kuvanja da vidite da li je kupus kuvan i kuvajte ga još malo ako je potrebno. Ako je voda isparila, dodajte malo.

Smesu sipamo u dubok pleh i izvadimo piletinu i sudžuk. Dodajte pirinač i promešajte da pirinač bude potpuno u tečnosti kupusa kako bi mogao da se skuva. Na vrhu ne bi trebalo da bude pirinča!

Sudžuk i piletinu isecite na manje komade i stavite na jelo.

Pecite u zagrejanoj rerni (200-220 stepeni) oko 40-50 minuta.

Jelo sa kiselim kupusom i tri vrste mesa je spremno, možete ga poslužiti.

Recept je pozajmljen od tetke Marije iz Banskog i tradicionalan je za bansko-razlošku kuhinju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: