Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Posni kiseli kupus sa pirinčem i alevom paprikom ​

Posni kiseli kupus sa pirinčem i alevom paprikom ​

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Posni kiseli kupus sa pirinčem i alevom paprikom ​
Fotografije: Doni Niki
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Posni kiseli kupus sa pirinčem i alevom paprikom - ekonomično i jednostavno jelo koje je veoma popularno kod kuće. ​"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 komad, veliki
  • voda - 3 šolje, topla
  • sok od kupusa - 2 šolje
  • ulje - 200 ml
  • biber - mleveni, po ukusu
  • aleva paprika - 2 kašičice, slatka
  • aleva paprika - 1 kašičia, blago ljuta
  • pirinač - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Kiseli kupus operemo, pa ga isečemo na trake srednje veličine.

U veći lonac sipajte seckani kupus, prelijte sokom od kupusa, šoljom vode i oko 50 ml ulja. Ostavite na šporetu da se krčka oko 30 minuta.

Dodajte oprani pirinač, začinite biberom, dodajte preostalu toplu vodu i poklopite da se pirinač skuva.

U šerpici zagrejte preostalu količinu masti, dodajte alevu papriku (obe vrste), propržite i dodajte u šerpu sa kupusom i pirinčem.

Mešajte dok se mast ne upije i isključite vatru.

Posni kiseli kupus sa pirinčem i alevom paprikom je jednostavan, ali veoma popularan obrok.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: