Način pripreme
Meso isecite na sitne kockice, posolite i pobiberite i zapečatite ga na jakoj vatri u zagrejanom ulju.
Kada dobije zlatnu boju, izvadimo ga u posebnu posudu.
U istom loncu dinstamo luk i šargarepu, beli luk. Čim omekšaju dodati paprike isečene na tanke trakice, oko 100 ml bujona, ulje i kim.
Kada se povrće izdinsta, dodajte brašno, dobro promešajte i dodajte paradajz pire i seckani paradajz. Začinite solju i biberom.
Pošto se sve malo prodinsta vraćamo meso u šerpu, dodamo bujon, stavimo pirinač i kuvamo na tihoj vatri. Posle 30-ak minuta dodajte oljušten i na kockice isečen krompir i kuvajte do kraja, povremeno mešajući.
Gulaš serviramo u dubokom tanjiru, posut sitno seckanim peršunom i dodatno skuvanim i izgnječenim krompirom.
Savršen teleći gulaš je savršen ručak :)