Način pripreme
Testeninu skuvamo i ocedimo. Posolimo i pomešamo sa uljem, ostavljamo sa strane. Odvajamo 50 mlvode u kojoj se kuvala.
Na ringlu stavljamo paradajz, isečen na komade i beli luk /ne mnogo sitno/. Kuvamo dok ne pusti vodu i dok ne dobijemo sos, dodajemo pesto i mešamo.
Na ovom koraku sos se zgusne, zato razreimo sa određenom vodom.
Sipamomanje, mešamo dok ne dobijemo željenu konsistenciju. Posolimo dobro. Paradajz upija mnogo soli. Ne brinite da presolite, testenina će balansirati.
Sipamo sos u duboku šerpu, dodajemo testeninu i pažljivo promešamo. Dodajemo žumancei ponovo mešamo.
Sipamou tanjire testeninu sa paradajzom, pestom i orasima. Posipamo mocarelom, isečenom na kockcie/svežim sirom i orasima, izmrvljenim na komade.
Posipamo bogato parmezanom i sedamo na sto uz čašu vina. Uživajte!