Način pripreme
Petao je dobro očišćen. Stavlja se u ekspred lonac i zaliva se vodom. Stavlja se poklopac. Uzavire otprilike pola sata i kuva se još toliko. Ukupno sat vremena. Ostavlja se da se ispusti vazduh da se bezbednije otvori.
Šerpa se otvara i petao se vadi na tanjir da bi se brže ohladio i da se očisti od kostiju.
Crveni luk se očisti i sitno nasecka. Šargarepe se ogule i operu. Seckaju se na male kockice. Stavljaju se u šerpu. Dodaje se malo bujona kako bi se povrće dinstalo.
Zatim se dodaje ostali bujon. Začinjava se solju i crnim biberom. Ostavlja se da uzavri.
Meso se čisti od kostiju i iskida se na komadiće. Kada bujon uzavri, dodaje se kuskus. Dodaje se i meso. Kuva se još otprilike 12 minuta.
Spanać se opere i nasecka na trakice. Dodaje se 5 minuta pre skidanja sa ringle kako bi sačuvao svoju svežinu. Izmeša se.
Supa od spanaća sa petlom i kuskusom je gotova i savršeno miriše.