Način pripreme
Luk se očisti i sitno isecka. Pileće meso se iseče na komade.
Ulje se zagreva u tiganju. Prži se, a za to vreme se pečurke operu i iseku na kriške.
Prženi proizvodi se uklanjaju iz tiganja i u istom tiganju se prže pečurke.
Operite i iseckajte brokoli, koristeći samo cvetove. U pržene pečurke dodaju se piletina, luk i brokoli.
Pokriju se poklopcem i ostave da se dinstaju na laganoj vatri.
U šerpu sa premazom protiv lepljenja stavite maslac i malo ulja.
Dodajte brašno da se prži i neprestano mešajte žicom.
Dodajte sveže mleko uz stalno mešanje. Voda se dodaje po vašem nahođenju prema konzistenciji kaše koju želite.
Dinstano povrće se dodaje u kašu. Začinite solju i biberom.
Pileća kaša sa pečurkama i brokolijem odlično ide uz krišku finog hleba.