Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kaša»Pileća kaša sa pečurkama i brokolijem

Pileća kaša sa pečurkama i brokolijem

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Pileća kaša sa pečurkama i brokolijem2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Pileća kaša sa pečurkama i brokolijem odlično ide uz krišku finog hleba."

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 500 g
  • brokoli - 1 glavica
  • maslac - 50 g
  • ulje
  • brašno - 5 kašika
  • sveže mleko - 200 ml
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se očisti i sitno isecka. Pileće meso se iseče na komade.

Ulje se zagreva u tiganju. Prži se, a za to vreme se pečurke operu i iseku na kriške.

Prženi proizvodi se uklanjaju iz tiganja i u istom tiganju se prže pečurke.

Operite i iseckajte brokoli, koristeći samo cvetove. U pržene pečurke dodaju se piletina, luk i brokoli.

Pokriju se poklopcem i ostave da se dinstaju na laganoj vatri.

U šerpu sa premazom protiv lepljenja stavite maslac i malo ulja.

Dodajte brašno da se prži i neprestano mešajte žicom.

Dodajte sveže mleko uz stalno mešanje. Voda se dodaje po vašem nahođenju prema konzistenciji kaše koju želite.

Dinstano povrće se dodaje u kašu. Začinite solju i biberom.

Pileća kaša sa pečurkama i brokolijem odlično ide uz krišku finog hleba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: