Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Teleće varivo»Kuvana teletina za početnike

Kuvana teletina za početnike

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Kuvana teletina za početnike2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
6
"Kuvana teletina za početnike je zapravo kuvana teletina za napredne učenike, koju svi tako rado jedemo."

Potrebni sastojci

  • teleća kolenica - oko 700 g
  • šargarepa - 2 komada
  • krompir - 3 komada
  • celer - 50 g
  • luk - 2 male glavice / 1 velika
  • piment - 3 zrna
  • biber - 6 zrna
  • so - 1 prstohvat, morske soli
  • peršun - 1/2 veze
  • celer - 1 komad, stabljike
  • mleveni biber - 1/2 kašičice
  • lovorov list - 1 komad
  • paradajz - 3 kašike mlevenog ili iseckanog na kockice
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće pripremamo tako što oljuštimo šargarepu, krompir, luk i celer. Isečemo ih na veće komade, odložimo, a krompir je dobro staviti u posudu sa hladnom vodom da ne potamni, a i tada će se isprati deo skroba i čorba će kasnije postati bistrija. .

Za bujon ćemo koristiti kore od oljuštenog povrća.

U šerpu staviti krajeve celera, kore šargarepe, peteljke peršuna i brkove luka zajedno sa telećim mesom, prstohvatom morske soli, biberom u zrnu i pimentom, preliti sa oko 2 litra hladnog vode i staviti na šporet.

Kada voda provri, smanjite vatru i ostavite da se kuva na srednjem nivou, pazeći - voda treba da pokrije meso, po potrebi dodajte još. U međuvremenu skinite penu koja se stvorila.

Posle oko sat i po izvadimo meso i procedimo bujon.

Proceđeni bujon vratimo u šerpu, dodamo meso isečeno na komade, možete izvaditi kost ili je ostaviti i po želji, stavimo iseckano povrće i paradajz, dodamo još malo vode da prekrije proizvoda, začiniti lovorovim listom, mlevenim biberom, po potrebi malo soli i ponovo pustiti da se krčka dok povrće ne omekša.

Na kraju kuvanja pospite svežim peršunom i poslužite ukusnu kuvanu teletinu.

Napomene: Recept za kuvanu teletinu za početnike pripremila sam na osnovu klipa sa kanala „Kuvanje za početnike“, držeći se klasične verzije serviranja junetine sa krupno seckanim povrćem i dodatkom paradajza.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: