Način pripreme
Ispečemo orahe i istucamo ih. Izgnječimo banane za tortu. Izgnječimo banane za tortu. Ananas naseckamo na male kockice i zajedno sa sokom ga dodajemo u banane. Dodajemo ulje i kratko pasiramo pasatorom.
Razbijemo jaja i mešamo rukom. U posebnoj posudi pomešamo sve potrebne suve sastojke za koru. Posle sipamo i voćnu smesu. Možemo da mutimo mikserom.
Dobijeno testo sipamo u prsten prečnika 24 cm, ispod kod smo pripremili list papira za pečenje. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni 40 minuta.
Zatim pokrivamo papirom za pečenje ili aluminijumskom folijom i pečemo još 20 minuta. Nakon pečenja vadimo iz tepsije i ostavljamo ga da se ohladi na 20 minuta. Sečemo na tri kore.
U dubokjoj posudi mutimo pavlaku u penu. Posle pomešamo šećer sa mekim maslacem i u njega dodajemo krem sir. Na kraju u nekoliko etapa dodajemo i umućenu pavlaku.
Čim se krem stegne za sat ili dva u frižideru, počinjemo da ga nanosimo na kore. Stavljamo između tri kore i na kraju pokrivamo celu tortu kremom od pavlake.
Ostavljamo da se stegne u frižideru na 6 sati. Ukrašavamo pečenim orasima i voćen gotovu tortu Kolibri i možemo da serviramo. Dobija se neverovatna torta sa ananasom.