Torta sa pavlakom Kolibri

Ivan PaunovIvan Paunov
Šegrt
7011141
Torta sa pavlakom Kolibri
Fotografije: Ivan Paunov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
12
"Fantastična torta Kolibri, odgovarajuća za svaki poseban povod."

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • banane - 2 dobro sazrele
  • ananas - 120 g, iz konzerve
  • sok od ananasa - 50 ml, iz konzerve
  • šećer - 160 g
  • soda bikarbona - 7 g
  • vanilin šećer - 30 g
  • cimet - 2 g, u prahu
  • so - 1 prstohvat
  • jaja - 4 komada
  • orasi - 144 g
  • brašno - 380 g
  • Za krem
  • krem sir - 400 g
  • vanilin šećer - 30 g ili 100 grama, šećera u prahu
  • kravlji maslac - 130 g, meki
  • slatka pavlaka - 400 ml, 30%, ili više
* merne jedinice

Način pripreme

Ispečemo orahe i istucamo ih. Izgnječimo banane za tortu. Izgnječimo banane za tortu. Ananas naseckamo na male kockice i zajedno sa sokom ga dodajemo u banane. Dodajemo ulje i kratko pasiramo pasatorom.

Razbijemo jaja i mešamo rukom. U posebnoj posudi pomešamo sve potrebne suve sastojke za koru. Posle sipamo i voćnu smesu. Možemo da mutimo mikserom.

Dobijeno testo sipamo u prsten prečnika 24 cm, ispod kod smo pripremili list papira za pečenje. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni 40 minuta.

Zatim pokrivamo papirom za pečenje ili aluminijumskom folijom i pečemo još 20 minuta. Nakon pečenja vadimo iz tepsije i ostavljamo ga da se ohladi na 20 minuta. Sečemo na tri kore.

U dubokjoj posudi mutimo pavlaku u penu. Posle pomešamo šećer sa mekim maslacem i u njega dodajemo krem sir. Na kraju u nekoliko etapa dodajemo i umućenu pavlaku.

Čim se krem stegne za sat ili dva u frižideru, počinjemo da ga nanosimo na kore. Stavljamo između tri kore i na kraju pokrivamo celu tortu kremom od pavlake.

Ostavljamo da se stegne u frižideru na 6 sati. Ukrašavamo pečenim orasima i voćen gotovu tortu Kolibri i možemo da serviramo. Dobija se neverovatna torta sa ananasom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: