bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Beli pasulj sa kiselim kupusom

Beli pasulj sa kiselim kupusom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k3k3k
Beli pasulj sa kiselim kupusom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 5
25/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje2 min.
Ukupno12 min.
Porcije6
"Tradicionalno jelo koja kad god da spremite uvek će biti ukusno. Pasulj sa kiselim kupusom za ljubitelje domaće kuhinje!"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 300 g, beo
  • kiseli kupus - 1/2 glavice
  • ulje - 200 ml
  • aleva paprika - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi skuvam beli pasulj. U drugu šerpu stavljam da se kuva na srednje isečen kiseli kupus.

Malo pre nego što se skuva, mešam pasulj sa kiselim kupusom. Ne treba da bude vodeno, da nema mnogo tečnosti.

U posudu stavljam više ulja, kad se zagreje sklanja sa ringle i dodajem alevu papriku, mešam brzo, da ne izgori aleva paprika i sipam u jelo, mešam.

Po želji može u pasulj da se stavi i suva ljuta paprika ili aleva paprika da bude zaljućena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: