Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Čips»Čips od kelja sa parmezanom

Čips od kelja sa parmezanom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Čips od kelja sa parmezanom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Stavite u posudice i poslužite hrskavi čips od kelja sa parmezanom. Veoma je ukusan i omiljen celoj porodici!"

Potrebni sastojci

  • kelj - 170 g (samo listovi, bez žilice)
  • parmezan - 40 - 50 g
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • so - 1 mali prstohvat
  • crni biber - 1 prstohvat, fino mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Operite listove kelja, dobro očišćene od tvrdih žilica. Ocedite i ostavite u slojevima na papirnom ubrusu da upije višak vlage.

Iskidajte zelene listove i polovinu njih stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Pospite fino mlevenim crnim biberom, veoma malo soli i mlevenim ili sitno izrendanim parmezanom. Dobro izmešajte rukama.

Rasporedite tako da svaki listić bude odvojen jedan od drugog, da nisu na gomilici ili jedan na drugom.

Čips pecite na 140 stepeni dok se ne dobije lagana boja - otprilike 8-10 minuta ili dok listići ne postanu hrskavi i lompljivi. Nadgledajte ih.

Isto ponovite i sa drugom polovinom začinjenog kelja za recept.

Stavite u posudice i poslužite hrskavi čips od kelja sa parmezanom.

Veoma je ukusan i omiljen celoj porodici!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: