Način pripreme
Isecite kriške patlidžana, posolite i ostavite ih da puste gorki sok. Operite ih i osušite, nakon toga ih namažite i ispecite u zagrejanom tiganju.
Dinstajte pečeni patlidžan u posudi sa poklopcem i pustite da se dinstaju.
Pomešajte koziji sir sa mocarelom, biberom i malo soli.
Oljuštite i narendajte paradajz.
Zapržite usitnjeni beli luk u zagrejanom maslinovom ulju. Dodajte paradajz, šećer, bosiljak i biber. Kuvajte sos od paradajza 15-ak minuta ili dok se ne zgusne.
Stavite u kraj svake kriške patlidžana po kašiku mešanih sireva. Uvijte ih u rolne i poređajte u posudu za pečenje.
Prelijte rolnice od patlidžana paradajz sosom i pospite parmezanom.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i ispecite dok ne bude gotovo - oko pola sata.
Rolnice od patlidžana sa parmezanom i mocarelom su mnogo ukusne!