Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Punjeni panjići od kora za pitu

Punjeni panjići od kora za pitu

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Punjeni panjići od kora za pitu
Fotografije: Juliya
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Punjeni panjići od kora za pitu su hrskavi i veoma ukusni."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 6 komada
  • spanać - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • kisela pavlaka - 3 supene kašike
  • kravlji sir - 100
  • jaja - 1 komad
  • tvrdi sir - 30 g
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - po ukusu
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite spanać, isecite na trake i dinstajte u tiganju.

Prebacite spanać u đevđir i ocedite dobro.

Ugrejte 1 supenu kašiku ulja i dinstajte sitno iseckani luk.

Dodajte oceđeni spanać i kiselu pavlaku.

Začinite solju i biberom, promešajte i ostavite da se ohladi.

Izrendajte sir na sitnije rende, dodajte jaje, promešajte viljuškom i sipajte u ohlađeni spanać.

Uzmite kore za pitu, namažite uljem, zalepite drugom korom i namažite uljem.

Stavite 1/3 nadeva na pola kraće ivice i uvijte u rolat.

Na isti način uvijte i preostale kore za pitu sa spanaćem.

Isecite rolate na panjiće (oko 2-3 cm, ja sam dobila 28 komada), namažite uljem sa svih strana, spojite po dva i poređajte u pleh obložen papriom za pečenje.

Pospite odozgo tvrdim sirom i pecite pitice sa spanaćem u prethodno ugrejanoj rerni oko 30 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.

Punjeni panjići od kora za pitu su hrskavi i veoma ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: