Veoma ukusni falafeli

Veoma ukusni falafeli
Fotografije: Teodora Meshterova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
17
"Moji ukusni falafeli su pečeni u rerni i to su vaši sledeći falafeli"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 420 g, iz tegle
  • peršun - 1 veza, 20 g
  • mladi luk - 1 veza 65 g
  • sok od limuna - 3 g sveže isceđen
  • kokosovo maslac - 32 g
  • praziluk - 50 g
  • jaja - 2 komada, 127 g
  • ovsene pahuljice - 120 g
  • maslinovo ulje - 23 g
  • brašno - 2 supene kašike
  • prašak za pecivo - 10 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • korijander - 2 kašičice, mleveni
  • kumin - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Leblebiju sipamo u đevđir i ostavljamo da se ocedi.

Mladi luk i praziluk operemo, isečemo na ne mnogo velike komade i stavljamo u posudu blendera ili posudu štapnog miksera, ako ćemo sa njime raditi.

Peršun sečemo krupnije i dodajemo u luk i praziluk. Nakon toga začini, kokosov masalc, polovinu maslinovog ulja, brašno, prašak za pecivo, jaja i oceđene leblebije.

Dodajemo sok od limuna i sve pasiramo dok ne dobijemo glatku smesu. Obložimo pleh papirom za pečenje i namažemo preostalim maslinovim uljem.

Mokrim rukama oblikujemo falafele, ja sam napravila po 50 g i dobila sam 17 komada.

Poređamo u pleh i pečemo ukusne falafele u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu gotovi!

Neka vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: