Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Falafele»Zdravi falafeli u rerni

Zdravi falafeli u rerni

LiudmilaLiudmila
Inovator
4681661k162
Zdravi falafeli u rerni
Fotografije: Liudmila
1 / 2
12/07/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Veoma ukusni i definitivno zdravi pečeni falafeli."

Potrebni sastojci

  • leblebije - 250 g
  • so
  • biber
  • kumin
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • peršun - 1/3 veze
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • maslinovo ulje
  • da se uvalja
  • brašno
  • prezle
* merne jedinice

Način pripreme

Suva leblebija se potopi u vodu sa prstohvatom sode bikarbone na 12 sati, pa se opere.

Prokuva se u multikukeru na programu za povrće, pa se ova voda baci, leblebija se opere i zalije novom vodom, ponovo je kuvamo u multikukeru sada na programu za pasulj.

Po završetku programa procedite i izgnječite zrna zajedno sa sitnom glavicom crnog luka, belim lukom, začinima, količinama po ukusu, dodajte so, jaje, sve izmešaajte. Sledeće je brašno sa praškom za pecivo. Ovako pripremljena smesa ostaje u frižideru desetak minuta.

Naravno, sve ove postupke pripreme leblebije možete uštedeti korišćenjem kuvane leblebije iz konzerve.

Nakon što ste izvadili smesu iz frižidera, masnim rukama oblikujte falafele.

Zatim ih uvaljajte u prezle ili brašno. Koristio sam belo brašno, ali će sigurno sa prezlom postati lepši i hrskaviji, sledeći put će biti tako. Oblikovane falafele stavljajte u pleh obložen papirom za pečenje i svaki od njih poprskajte sprejom od maslinovog ulja.

Mogu se jednostavno posipati, pa peći na 200 stepeni do kraja (zlatne boje)!

Veoma ukusni i definitivno zdravi pečeni falafeli.

Ako želite, isprobajte recept za pečene falafele.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: