Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Falafele»Falafeli u rerni

Falafeli u rerni

Jivka GeorgievaJivka Georgieva
Inovator
5211370
Falafeli u rerni
Fotografije: Jivka Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Raskošni falafelčići, ali ne prženi, već zdravo ispečeni u rerni"

Potrebni sastojci

  • crveni luk - 2 glavice
  • leblebije - 450 - 500 g skuvane (ili iz kozerve)
  • beli luk - 2 čena
  • peršun - 3 kašike, sitno isečen
  • korijander - 1 kašičica, mleveni
  • kumin - 1 kašičica, mleveni
  • prašak za pecivo - 1 i 1/2 kašičica
  • ulje
  • so
  • biber
  • čeri paradajz
  • bosiljak - listovi
* merne jedinice

Način pripreme

Leblebije se ocede dobro i pasiraju se u multipraktiku. Dodaju se sitno isečeni luk, beli luk i peršun kao i korijander, kumin, prašak za pecivo, so i biber.

Sve se pomeša u glatku pastu, koja se ostavlja da odstoji pola sata.

Oblikuju se loptice (ćuftice) koje se poređaju u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje. Peku se dok ne postanu zlataste.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: