Način pripreme
Pirinač se opere i kuva u 1, 5 šolje vode i posoli se po ukusu kada je skoro gotov.
Mleveno meso od soje se posipa univerzalnim začinima i kuminom i prelije vrelom vodom, toliko da ga skoro pokrije.
Luk, papriku i šargarepu iseći na sitno, a pečurke na kockice.
Povrće se prži na malo vrelog ulja. Kada pečurke omekšaju, dodajte sojino mleveno meso. Ako sa mlevenim mesom ima puno vode, veći deo prethodno ocedite.
Pomešajte soja sos, teriiaki sos, šećer, biber, kari u prahu, đumbir u prahu, brašno i vodu u posudi.
Dobro promešajte, ne smeju ostati grudvice. Ovim sosom se prelije mleveno meso sa povrćem i meša dok se ne zgusne i upije u proizvode.
Pirinač sa mlevenim mesom od soje na kineski način se služi tako što se mleveno meso od soje sa povrćem prelije preko kuvanog pirinča.