Način pripreme
Karfiol očistite i podelite na cvetove. Sameljite ga u blenderu ili seckalici, ali ne previše, trebalo bi da postane mrvičast.
Prebacite ga u posudu. Šargarepu oljuštite i narendajte na sitno.
Očistite i sitno iseckajte mladi luk. Takođe narendajte kačkavalj na sitno.
U karfiol dodati sve sastojke, umutiti jaja, posoliti i pobiberiti po ukusu i sve izmešati.
Od dobijene smese oblikovati ćuftice, moje su iste veličine, ja sam uzela po 50 g.
Dobila sam 23 komada.
Pleh obložite papirom za pečenje i premažite ga maslinovim uljem ili uljem. U njega poređajte ćuftice i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni do lepe zlatne boje.
Možete ih ispeći i u air fryer-u. Uživajte uz moje ukusne i zdrave ćuftice od karfiola!