Način pripreme
Začin za tofu sadrži beli biber, beli luk u prahu, alevu papriku, dimljenu alevu papriku, malo kima, po želji prstohvat ljute aleve paprike, so.
Bulgur se opere i kuva u 1šolji vode.
Leblebija se pomeša sa začinima i uljem i peče na 200 stepeni dok ne postane malo hrskava.
Tofu za recept je isečen na 2 kriške po dužini. Lagani rezovi se prave dijagonalno u oba smera sa svake strane (formiraju se dijamanti).
Obostrano se namažu sa malo ulja i utrljaju se začini. Peče se na 200 stepeni u rerni, preokrećući i na drugu stranu, pri čemu se ponovo vraća da porumeni.
Za preliv stavite sve proizvode u blender, sipajte 1/2 šolje vode i izmiksajte. Po potrebi dodajte ostatak vode nakon toga.
Kupus se iseče na trake i utrlja sa solju. Narendajte šargarepu. Narežite Roma salatu i zelenu salatu, ako je koristite. Sve se stavlja u duboku posudu.
Dodajte pečenu leblebiju, tofu naseckan na kockice i prelijte prelivom. Dobro promešajte i salata je spremna za serviranje.
Probajte zdravu salatu sa tofu sirom i najukusnijim prelivom i prijatno ćete iznenaditi celu porodicu malo drugačijom salatom.