Način pripreme
Mlakom vodom preliti izmrvljen kvasac, dodati šećer, jednu kašiku brašna, izmešati i ostaviti da nadođe.
U odgovarajuću posudu usuti 300 g brašna, dodati so i izmešati te dodati rastvoren kvasac, belance, jaja, ulje i izmešati.
Uz postepeno dodavanje preostale količine brašna zamesiti mekše testo.
Ostaviti da odstoji pola sata prekriveno providnom prianjajućom folijom.
Radnu površinu posuti brašnom, izručiti nadošlo testo, premesiti i razviti u oblik pravougaonika te premazati omekšalim margarinom.
Iseći na kocke čija veličina zavisi od kalupa u koji ih slažete.
Ređati ih u kalup koji ste obložili pek-papirom i ostaviti da odstoje dvadeset minuta prekrivene providnom prianjajućom folijom.
Mleko i žumance sjediniti viljuškom, premazati testo i peći u 30 minuta na 180 stepeni.
Izvaditi hleb iz rerne i ostaviti da se prohladi.
Mekani lisnati hleb izručiti iz kalupa i poslužiti.
Savet: Moj predlog je da pripremljene kocke testa ređate u pravougaoni kalup za hleb kao što sam to ja radila.
Probajte, oduševićete se. Prijatno!