Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Sendvič sa pohovanim tofuom

Sendvič sa pohovanim tofuom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5001681k230
Sendvič sa pohovanim tofuom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
14/05/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Pohovani tofu je neverovatna poslastica koju možete koristiti na 10 načina - uključujući i kao zamenu za goveđi burger"

Potrebni sastojci

  • lepinje - 2 komada
  • zelena salata - 2 lista
  • ulje
  • Za tofu
  • tofu - 200 g
  • brašno - 8 kašika
  • kukuruzni skrob - 3 kašike
  • biber - 2 prstohvata
  • dimljena aleva paprika - 1/2 kašičice
  • beli luk u prahu - 1 kašičice
  • crni luk u prahu - 1 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • prezle - 4 kašike
  • Ljuti sos
  • maslac - 2 kašike
  • tečni zaslađivač - 2 kašike (med, javorov sirup ili agava)
  • paradajz pire - 2 kašičice, pune
  • čili sos - 1/2 kašičice
  • majonez - 1 kašičica
  • Laki sos
  • majonez - 2 kašike, prepune
  • biljno mleko - 4 kašike
  • sok od limuna - 2 kašike
  • senf - 1/2 kašičice
  • beli luk - 1 čen
  • peršun - 1 stabljika
  • mirođija - 1 grančica
  • luk u prahu - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 2 prstohvata
  • biber - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
  • Krastavac
  • krastavac - nekoliko kolutova
  • jabukovo sirće - 4 kašike
  • voda - 4 kašike
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Za brze kisele krastavce stavite kolutove krastavca u posudu. Dodaju im se proizvodi za marinadu i promeša se sve. Zagrejte 30 sekundi u mikrotalasnoj pećnici i ostavite u frižideru 1 sat.

Za svetli sos sitno iseckajte peršun i mirođiju, pomešajte sa ostalim sastojcima i dobro promešajte.

Za ljuti sos zagrejte ulje na šporetu. Smanji se na tihu vatru i uz stalno mešanje se dodaju zaslađivač, paradajz pire, čili sos i na kraju majonez. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa. Kada je to gotovo, sklonite sa vatre i ostavite na stranu.

Pomešajte sastojke za tofu, bez prezli u posudi i promešajte. Polovina se sipa u tanjir i u ovu smesu se dodaju prezle. Dodajte 4-5 kašika vode u drugu mešavinu u posudi. voda. Dobro promešajte do homogene smese.

Isecite tofu na 2 kriške po dužini. Svaka kriška se umoči u tečnu mešavinu, a zatim obilno uvalja u mešavinu brašna sa prezlama. Na dosta zagrejanog ulja pržite tofu nekoliko minuta sa svake strane dok ne porumeni i ne postane hrskav.

Lepnije se iseku po dužini na dve polovine. Nanesite svetli sos na unutrašnju stranu donje kriške. Odozgo rasporedite kisele krastavce, a na vrh zelenu salatu.

Sledi tofu, koji je premazan ljutim sosom. Ako je ostalo svetlog sosa, namažite ga po unutrašnjoj strani gornjih kriški i zatvorite sendvič sa pohovanim tofuom i odmah je spreman za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: