Način pripreme
Za brze kisele krastavce stavite kolutove krastavca u posudu. Dodaju im se proizvodi za marinadu i promeša se sve. Zagrejte 30 sekundi u mikrotalasnoj pećnici i ostavite u frižideru 1 sat.
Za svetli sos sitno iseckajte peršun i mirođiju, pomešajte sa ostalim sastojcima i dobro promešajte.
Za ljuti sos zagrejte ulje na šporetu. Smanji se na tihu vatru i uz stalno mešanje se dodaju zaslađivač, paradajz pire, čili sos i na kraju majonez. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa. Kada je to gotovo, sklonite sa vatre i ostavite na stranu.
Pomešajte sastojke za tofu, bez prezli u posudi i promešajte. Polovina se sipa u tanjir i u ovu smesu se dodaju prezle. Dodajte 4-5 kašika vode u drugu mešavinu u posudi. voda. Dobro promešajte do homogene smese.
Isecite tofu na 2 kriške po dužini. Svaka kriška se umoči u tečnu mešavinu, a zatim obilno uvalja u mešavinu brašna sa prezlama. Na dosta zagrejanog ulja pržite tofu nekoliko minuta sa svake strane dok ne porumeni i ne postane hrskav.
Lepnije se iseku po dužini na dve polovine. Nanesite svetli sos na unutrašnju stranu donje kriške. Odozgo rasporedite kisele krastavce, a na vrh zelenu salatu.
Sledi tofu, koji je premazan ljutim sosom. Ako je ostalo svetlog sosa, namažite ga po unutrašnjoj strani gornjih kriški i zatvorite sendvič sa pohovanim tofuom i odmah je spreman za serviranje.