Način pripreme
Biljno mleko se pomeša u posudi sa sirćetom. Ostavite ga po strani. U drugoj posudi pomešajte brašno sa prezlama i začinima za pečurke.
Pečurke se očiste. Svaki snop je umočen u mleko, a u sredini se lepo uvalja u brašno, tako da ga ima svuda. Pržite na dosta ulja po 3-5 minuta sa svake strane, dok ne postane hrskavo.
Makarone skuvajte u slanoj vodi. Odvojite 1/2 šolje od vode.
Crni luk se iseče na sitne komade, a beli luk se izgnječi. Na zagrejanom ulju propržite luk, a malo kasnije dodajte i beli luk. Dodajte začine, odvojenu vodu od makarona, pavlaku i mleko.
Kada provri, dodajte parmezan i nutritivni kvasac. Kada se sos zgusne dodati oceđene makarone i dobro promešati.
Posle nekoliko minuta sklonite sa vatre i ostavite na stranu oko 5 minuta.
Zatim ponovo promešajte poslednji put kada se sos za testeninu zgusne i makarone budu spremne za jelo.
Prilikom serviranja pokapajte sok od limuna, možete dodati i sušeni ili svež karamelizovani luk i staviti 1 komad od pohovanih bukovača.