Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Pečene šnicle od svinjetine sa sosom od vina

Pečene šnicle od svinjetine sa sosom od vina

ažurirano:
EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
192871k
Pečene šnicle od svinjetine sa sosom od vina3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
1
"Pečene šnicle od svinjetine sa sosom od vina serviramo tople na kanapee od pire krompira, prelivajući ih sosom od vina."

Potrebni sastojci

  • šnicle od svinjetine - 3 komada
  • beli luk - 2 čena
  • peršun - suv
  • maslinovo ulje
  • crveno vino - 1 šolja
  • biber
  • so
  • za sos
  • marinada - ostatak nakon pečenja
  • maslac
  • brašno - 1 kašičica
  • vino - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle operemo, posolimo i stavimo u posudu. Beli luk oljuštimo od ljuski, operemo i izgnječimo presom. Njime utrljamo svinjske šnicle.

Dodajte biber, peršun, vino i maslinovo ulje. Ostavite šnicle da se mariniraju najmanje dva sata na hladnom mestu, pokrivene poklopcem.

Marinirane šnicle sa marinadom premeštamo u pleh obložen papirom za pečenje. Pokrivamo pleh odozgo aluminijumskom folijom.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta, a zatim smanjimo rernu na 160 stepeni i pečemo šnicle još 1 sat pod stalnim nadzorom.

Na kraju skinite aluminijumsku foliju i pecite šnicle do zlatno braon boje.

Od marinade koja preostane nakon pečenja mesa pravimo sos u tiganju na umerenoj vatri. Preostalu marinadu prebacimo u tiganj, procedimo kroz cediljku (po potrebi dodamo još vina), dodamo brašno rastvoreno u malo vode i maslac. Mešamo do željene gustine.

Pečene šnicle od svinjetine sa sosom od vina serviramo tople na kanapee od pire krompira, prelivajući ih sosom od vina.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: