Način pripreme
Šnicle operemo, posolimo i stavimo u posudu. Beli luk oljuštimo od ljuski, operemo i izgnječimo presom. Njime utrljamo svinjske šnicle.
Dodajte biber, peršun, vino i maslinovo ulje. Ostavite šnicle da se mariniraju najmanje dva sata na hladnom mestu, pokrivene poklopcem.
Marinirane šnicle sa marinadom premeštamo u pleh obložen papirom za pečenje. Pokrivamo pleh odozgo aluminijumskom folijom.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta, a zatim smanjimo rernu na 160 stepeni i pečemo šnicle još 1 sat pod stalnim nadzorom.
Na kraju skinite aluminijumsku foliju i pecite šnicle do zlatno braon boje.
Od marinade koja preostane nakon pečenja mesa pravimo sos u tiganju na umerenoj vatri. Preostalu marinadu prebacimo u tiganj, procedimo kroz cediljku (po potrebi dodamo još vina), dodamo brašno rastvoreno u malo vode i maslac. Mešamo do željene gustine.
Pečene šnicle od svinjetine sa sosom od vina serviramo tople na kanapee od pire krompira, prelivajući ih sosom od vina.
Prijatno!