Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Boranija sa paradajzom i maslacem

Boranija sa paradajzom i maslacem

tara31tara31
Početnik
12
Boranija sa paradajzom i maslacem
Fotografije: tara31
1 / 2
20/05/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Poslužite boraniju sa paradajzom i maslacem sa svežim belim lukom i kašicom kiselog mleka. Ne zaboravite domaći beli hleb"

Potrebni sastojci

  • boranija - 600 g
  • paradajz - 2 komada/ može i manja konzerva, oljušteni i iseckani/
  • mladi luk - 3 pera /1/2 glavice luka/
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • kravlji maslac - kocka, veličine pola šibice
  • biber
  • so
  • peršun - može i bez njega
  • voda - 1 l
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, očistite od krajeva i isecite boraniju na komade. Stavite je u manji lonac i kuvajte oko 10 minuta u prethodno posoljenoj vodi. Procedite boraniju i pustite je da čeka.

Duboki tiganj stavite na vatru sa kockom maslaca i pola kašike ulja, čim se maslac istopi sipajte seckanu šargarepu, luk, beli luk, posle 1-2 minuta dodajte rendani paradajz.

Dodajte prstohvat soli i prstohvat bibera. Posle nekoliko minuta dodajte boraniju i oko litar tople vode. Pustite da se krčka na laganoj vatri 15-20 minuta.

Dodam i malo brašna rastvorenog u vodi /manje od kašike/ nekoliko minuta pre nego što skinem janiju od boranije sa vatre.

Poslužite boraniju sa paradajzom i maslacem sa svežim belim lukom i kašicom kiselog mleka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: