Način pripreme
Očistimo zelje od drški i blanširamo u vreloj vodi. Ocedimo i kad se ohladi sitno iseckamo.
Svinjetinu isečemo na ivice i skuvamo u vodi, skidamo penu.
U posebnu posudu sipamo ulje da se ugreje i pržimo sitno iseckani mladi luk.
Kad omekša dodajemo u njega issečeno zelje da se prži 2-3 minuta.
Stavljamo i opran i oceđen pirinač 3-4 minuta. Nakon što bude gotovo sipamo smesu u pleh za pečenje, dodajemo bujon i kuvamo meso.
Isečemo svežu nanu sitno i posipamo. Začinimo solju i prstohvatom bibera, promešamo dobro u plehu pre nego što stavimo u rernu.
Svinjetinu sa pirinčem pečemo u ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni dok pirinač ne bude gotov, ako je potrebno dodajemo još bujona ili ako nije ostalo vode dok pirinač ne bude poptuno gotov.
Prijatno sa mojim mladim lukom sa zeljem i svinjetinom iz rerne!