Kasapske sarme sa svinjetinom iz rerne

27/11/2017
"Ovo su najukusnije sarme koje nekada negde možete probati Ako ne verujete, poješćemo i vaše "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano396
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g, plećka
  • svinjska crna džigerica - 200 g
  • slanina - 100 g
  • kiseli kupus - 1 krupnija glavica
  • beli luk - 1 glavica
  • ljute paprike - 6 komada
  • ulje - 2 supene kašike
  • rasol - 300 ml (iz kiselog kupusa)
  • aleva paprika - 1 supena kašika (može i ljuta za ljubitelje pikantnog)
  • biber
  • kumin
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite listove od glavice kupusa, isecite žilice. Lepo je da glavica bude krupnija, da svaka sarma može da se uvije u jedan list. Ako su listovi manji, moraćete da stavljate po dva lista prilikom savijanja.

Crnu džigericu, svinjsku plećku i slaninu isecite na krupnije komade. Pospite sa malo soli, bibera, kumina po ukusu i propržite u malo ulja.

Ljute paprike i beli luk sitni iseckajte i dodajte u tiganj u meso. Na kraju dodajte i alevu papriku. Ostavite na vatri još 1-2 minuta i skiniite da se ohladi.

Nadev rasporedite u listove kupusa i uvijte čvrste sarme.

Poređajte ih u pleh, na dno prethodno stavite nekoliko listova kupusa i prelijte rasolom. Ako je rasol mnogo slan možete ga prorediti sa malo vode. Na kraju pokrijte aluminijumskom folijom.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom oko 50 minuta.

Jelo je zimsko tako da ga servirajte u kompaniji aromatičnog crnog vina.

Priatno i živeli!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar