Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pirinač u rerni»Mladi luk sa zeljem i svinjetinom iz rerne

Mladi luk sa zeljem i svinjetinom iz rerne

Andji mandjiAndji mandji
Početnik
832
Mladi luk sa zeljem i svinjetinom iz rerne
Fotografije: Andji mandji
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Mladi luk sa zeljem i svinjetinom iz rerne - jedinstvneo prolećno seosko jelo, koje možete jesti sa domaćim kiselim mlekom"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 200 g
  • mladi luk - 5 komada
  • blanširano zelje - 300 g
  • svinjski but - 500 g, bez kostiju
  • nana - 6 strukova, sveža
  • ulje - 50 ml
  • biber
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo zelje od drški i blanširamo u vreloj vodi. Ocedimo i kad se ohladi sitno iseckamo.

Svinjetinu isečemo na ivice i skuvamo u vodi, skidamo penu.

U posebnu posudu sipamo ulje da se ugreje i pržimo sitno iseckani mladi luk.

Kad omekša dodajemo u njega issečeno zelje da se prži 2-3 minuta.

Stavljamo i opran i oceđen pirinač 3-4 minuta. Nakon što bude gotovo sipamo smesu u pleh za pečenje, dodajemo bujon i kuvamo meso.

Isečemo svežu nanu sitno i posipamo. Začinimo solju i prstohvatom bibera, promešamo dobro u plehu pre nego što stavimo u rernu.

Svinjetinu sa pirinčem pečemo u ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni dok pirinač ne bude gotov, ako je potrebno dodajemo još bujona ili ako nije ostalo vode dok pirinač ne bude poptuno gotov.

Prijatno sa mojim mladim lukom sa zeljem i svinjetinom iz rerne!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: