Način pripreme
Čokoladni tart sa bananom - jedan zalogaj i u raju ste.
Za testo pomešamo brašno, prstohvat soli i šećer u prahu.
Ddajemo hladan maslac 70 g isečen na kockice i gnječimo rukama dok ne dobijemo mrve.
Dodajemo žumance i kiselu pavlaku i sakupljamo testo u loptu.
Podelimo testo za kolač za naš slatki tart u mali okrugao kalup prečnika oko 20-22 cm i stavljamo u frižider na 30 minuta.
Pečemo koru u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stepeni oko 20 minuta dok ne dobije zlatnu boju i ostavljamo da se ohladi.
Na pari ugrevamo čokoladu, slatku pavlaku i preostali maslac.
Mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu i ostavljamo da se ohladi.
Bananu za desert isečemo na krugove i poređamo preko kore.
Odozgo sipamo čokoladu i stavljamo tart u frižider celu noć.
Ovaj čokoladni kolač je neverovatno ukusan.