Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileće varivo»Meso iz pileće supe sa sosom od mirođije - rinflajš

Meso iz pileće supe sa sosom od mirođije - rinflajš

IrenaIrena
Početnik
16929631
Meso iz pileće supe sa sosom od mirođije - rinflajš
Fotografije: Irena
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
6
"Klasika za nedeljni ručak u krugu porodice - rinflajš sa sosom"

Potrebni sastojci

  • Za sos
  • mirođija - 1 veza
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • brašno - 2 - 3 supene kašike
  • mleko - 300 ml
  • začin - po ukusu
  • sirće - po ukusu
  • Ostalo
  • pileće meso iz supe - 1 kg
  • šargarepa iz supe - 3 - 4 kom.
  • krompir iz supe - 3 - 4 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

U Vojvodini se tradicionalno poslužuje rinflajš - meso i povrće iz supe uz sos od paradajza, mirođije, višanja ili neki drugi.

Ja sam se danas opredelila za sezonski sos od mirođije.

Za pripremu ovog sosa treba propržiti brašno i mirođiju na zagrejanom ulju.

Zatim naliti mleko uz stalno mešanje kako se ne bi stvorile grudvice. Sos začiniti po ukusu i dodati malo sirćeta. Kada se zgusne sos je gotov.

Izvaditi na tanjir kuvano meso, krompir i šargarepu iz supe, pa poslužiti uz sos.

Meso iz pileće supe sa sosom od mirođije - rinflajš se poslužuje nakon supe, a pre glavnog jela za nedeljni ručak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: