Način pripreme
U blender stavite oljušteni avokado i sireve i pasirajte.
Dobijenu smesu sipajte u fišek ili kesu i stavite u frižider.
Ogulite šargarepe, naseckajte ih na tanke ivice i kuvajte 3-4 minute.
Šargarepe zalijte hladnom vodom i ocedite ih.
Operite pirinač za suši, skuvajte ga i prebacite na veliki tanjir.
U posudici izmešajte vodu, sirće, so i šećer i zagrejte smesu u mikrotalasnoj rerni da se šećer istopi.
Zalijte pirinač i izmešajte.
Paprike i oljuštene krastavce naseckajte na tanke ivice.
Pirinač podelite na 4 lopte.
Nori kore rasecite na dva dela, uzmite 1/2 nori kore i stavite je na foliju za sveže čuvanje.
Rasporedite pirinač po svakoj kori, ostavljajući otprilike 1 cm i okrenite list tako da pirinač bude odozdo.
Na najbliži kraj stavite krem, zatim, šargarepu, paprike i krastavce i uvijte u rolat.
Pospite susamom i ponovo uvijte suši tako da se susam zalepi.
Rolat naseckajte na 8 komadića.
Vegetarijanski suši je veoma ukusan.