Način pripreme
Ovo je čuveno pile Udaj se za mene (Merry me chicken) - sočno i krhko, istopiće srce svakog muškarca.
Meso se pokriva svežom folijom i čekićem se izudara, ali da se ne pokida. Stavlja se u brašno i pospe se sa obe strane.
U velikom tiganju se zagrevaju 3 supene kašike maslinovog ulja i maslaca na srednjoj temperaturi.
Meso se zapržava do zlatkaste boje sa obe strane, otprilike 6-7 minuta po strani. Vadi se i ostavlja se sa strane.
U isti tiganj, ukoliko je potrebno, dodaje se još maslaca, sipaju se čili ljuspice, origano, majčina dušica, presovani beli luk i kuva se uz mešanje 30 sekundi.
Sipa se bujon da deglazira i istruže se dno tiganja tako da se odlepe komadići piletine.
Dodaje se pavlaka, naseckani sušeni paradajz, naseckani spanać, izrendana kora limuna i izrendani sir. Meša se i ostavlja se da se krčka 3-4 minuta, da se blago zgusne.
Pile sa pavlakom se vraća u tiganj sa svojim sokovima, zaliva se nekoliko puta vrućim sosom i dodaje se još 25 g maslaca, izmeša se. Dodaju se i iskidani listovi bosiljka.
Komentari