Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa kupusom i prazilukom

Piletina sa kupusom i prazilukom

RositsaRositsa
Pomoćnik kuvara
398164
Piletina sa kupusom i prazilukom
Fotografije: stanimira karadjova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Aromatična piletina na seoski način - sa svežim kupusom, svežim prazilukom i puno ljubavi"

Potrebni sastojci

  • piletina - 500 g
  • kupus - 1 veliki kupus, oko 2 kg
  • praziluk - 2 struka
  • paradajz - iz konzerve
  • ulje
  • aleva paprika
  • biber
  • voda - ili sok od kiselog kupusa
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćeni kupus se iseče na trake i stavi u pleh. Piletinu isecite na komade veličine zalogaja, a praziluk na kolutiće i dodajte u pleh.

Sipajte paradajz iz konzerve (može se zameniti paradajz pireom). Stavite začine, ulje i sok od kupusa da prekriju jelo.

Pecite dok se meso ne skuva, oko 40 minuta povremeno mešajte da ne zagori.

Piletina sa kupusom i prazilukom je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: