Način pripreme
Spremite se da uronite u bogat, aromatičan užitak dinstanih pilećih džigerica sa lukom i pečurkama!
Ovaj divan recept kombinuje nežnu, začinjenu pileću džigericu sa mekim, karamelizovanim lukom, nežnim pečurkama i ukusnom mešavinom začina, sve dinstano u bogatom pilećem bujonu i maslacu.
Probajte ovu klasičnu prijatnu hranu i bićete očarani svakim ukusnim zalogajem!
Svežu pileću džigericu dobro operemo, ocedimo i ostavimo u posudi sa strane.
Počinjemo sečenjem povrća na kriške - crnog luka, belog luka, pečuraka i paprike.
U velikom tiganju istopite maslac i dodajte povrće. Začinite sa malo soli, aleve paprike i bibera. Pustite da se povrće karamelizuje u ulju do zlatne boje.
Kada je gotovo, sipajte ga u veliki pleh i dodajte džigerice. Dodajte čubar i izmrvljenu kocku pilećeg bujona i dodajte malo vode.
Pleh stavimo da se peče u rerni na 190 stepeni oko 20-30 minuta, dok se džigerice potpuno ne skuvaju.
Gotova dinstana pileća džigerica je spremna za posluživanje.
Prijatno!