Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Prženo Pile»Pileća džigerica sa prazilukom i spanaćem

Pileća džigerica sa prazilukom i spanaćem

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Pileća džigerica sa prazilukom i spanaćem
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
25/03/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Pileća džigerica sa prazilukom i spanaćem dobro je predjelo za ljubitelje fudbala."

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 500 g
  • brašno - 3 kašike
  • praziluk - 3 struka
  • paradajz - 1 komad
  • spanać - 200 g
  • so
  • biber
  • ulje
  • soja sos - 3 kašike
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće džigerice isecite na željenu veličinu. Ja sam ih isekao na polovine. Posoljene su.

Stavite brašno u duboku posudu. Svaka džigerica se uvalja u brašno i ređa na dasku. Isto se ponavlja sa svim komadima džigerice.

Praziluk se očisti i opere. Isecite ga na kolutove. Spanać se opere i ocedi. Isecite na trake. Paradajz se opere i iseče na kockice.

Zagreva se više uljau dubokom tiganju. Džigerice se postavljaju jedna po jedna, i ne bi trebalo da ih bude previše. Po potrebi pržite iz nekoliko puta. Okreću se na drugu stranu. Prže se kratko, jer će se i drugi put kuvati u tiganju, da ne postanu previše suve.

Izvade se u tanjir i isto se ponavlja da se isprži sva džigerica.

U isti tiganj po potrebi dodajte još ulja. Dodajte praziluk da se prži. Šećer se dodaje da ubije ljutinu i kiselost paradajza. Dodajte paradajz.

Ostavite da se krčka, povremeno mešajući. Dodajte spanać. Začinite biberom i solju. Džigerice se vraćaju u tiganj. Dodajte soja sos.

Svi sastojci se kuvaju zajedno kratko vreme. Poslužuju se sa dodatnim soja sosom. Pileća džigerica sa prazilukom i spanaćem dobro je predjelo za ljubitelje fudbala.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: