Način pripreme
Pileće džigerice isecite na željenu veličinu. Ja sam ih isekao na polovine. Posoljene su.
Stavite brašno u duboku posudu. Svaka džigerica se uvalja u brašno i ređa na dasku. Isto se ponavlja sa svim komadima džigerice.
Praziluk se očisti i opere. Isecite ga na kolutove. Spanać se opere i ocedi. Isecite na trake. Paradajz se opere i iseče na kockice.
Zagreva se više uljau dubokom tiganju. Džigerice se postavljaju jedna po jedna, i ne bi trebalo da ih bude previše. Po potrebi pržite iz nekoliko puta. Okreću se na drugu stranu. Prže se kratko, jer će se i drugi put kuvati u tiganju, da ne postanu previše suve.
Izvade se u tanjir i isto se ponavlja da se isprži sva džigerica.
U isti tiganj po potrebi dodajte još ulja. Dodajte praziluk da se prži. Šećer se dodaje da ubije ljutinu i kiselost paradajza. Dodajte paradajz.
Ostavite da se krčka, povremeno mešajući. Dodajte spanać. Začinite biberom i solju. Džigerice se vraćaju u tiganj. Dodajte soja sos.
Svi sastojci se kuvaju zajedno kratko vreme. Poslužuju se sa dodatnim soja sosom. Pileća džigerica sa prazilukom i spanaćem dobro je predjelo za ljubitelje fudbala.