Način pripreme
Isecite pečurke na kriške. Zagrejte tiganj sa uljem i maslacem i pržite pečurke 5-6 minuta.
Za to vreme džigerice isecite na komade srednje veličine i dodajte ih pečurkama. Začinite solju i biberom.
Posle deset minuta dodajte luk isečen na četvrtine ili rebarca.
Sitno iseckajte beli luk i takođe ga dodajte u tiganj.
Dobro promešati i ostaviti da se jelo sa džigericom kuva ispod poklopca 20 minuta.
Za to vreme narendati paradajz, a crvenu papriku iseći na sitno. Dobro je ako prethodno ispečete papriku. Dodajte ih u tiganj. Posle 2-3 minuta pospite alevom paprikom. Dobro promešati i sipati vino.
Stavite poklopac i ostavite posudu da se krčka na srednjoj laganoj vatri 15-20 minuta.
Pileća džigerica sa lukom i pečurkama je spremna. Aroma je neodoljiva. Čak i ako niste gladni, ogladnećete.
Jelo poslužite toplo, posuto peršunom.
Prijatno!