Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Dinstana pileća džigerica sa lukom i pečurkama u rerni

Dinstana pileća džigerica sa lukom i pečurkama u rerni

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Šegrt
5212107
Dinstana pileća džigerica sa lukom i pečurkama u rerni3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Spremite se da uronite u bogat, aromatičan užitak dinstanih pilećih džigerica sa lukom i pečurkama!"

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 450 g sveža, ohlađena
  • luk - 2 velika luka
  • paprike - 2 zelene i crvene
  • pečurke - 350 grama svežih pečuraka
  • beli luk - 4 čena
  • kravlji maslac - 1 pakovanje
  • so - prstohvat
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • bujon - 1 kocka od piletine
* merne jedinice

Način pripreme

Spremite se da uronite u bogat, aromatičan užitak dinstanih pilećih džigerica sa lukom i pečurkama!

Ovaj divan recept kombinuje nežnu, začinjenu pileću džigericu sa mekim, karamelizovanim lukom, nežnim pečurkama i ukusnom mešavinom začina, sve dinstano u bogatom pilećem bujonu i maslacu.

Probajte ovu klasičnu prijatnu hranu i bićete očarani svakim ukusnim zalogajem!

Svežu pileću džigericu dobro operemo, ocedimo i ostavimo u posudi sa strane.

Počinjemo sečenjem povrća na kriške - crnog luka, belog luka, pečuraka i paprike.

U velikom tiganju istopite maslac i dodajte povrće. Začinite sa malo soli, aleve paprike i bibera. Pustite da se povrće karamelizuje u ulju do zlatne boje.

Kada je gotovo, sipajte ga u veliki pleh i dodajte džigerice. Dodajte čubar i izmrvljenu kocku pilećeg bujona i dodajte malo vode.

Pleh stavimo da se peče u rerni na 190 stepeni oko 20-30 minuta, dok se džigerice potpuno ne skuvaju.

Gotova dinstana pileća džigerica je spremna za posluživanje.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: