Način pripreme
Ovaj način za pripremanja tikvica sam prvi put isprobala. Ispale su savršeno. Zato sa vama delim ove lažne pržene tikvice i način pripreme.
Prvo sam oprala i posušila tikvice, zatim sam ih naseckala na kolutiće, tanke, ali ne providne. Poređala sam kriškice tikvica u tepsiju sa papirom za pečenje i odozgo sam posula sa malo soli. Ništa više se ne dodaje.
Ispekla sam u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni pet, deset minuta ili dok se ne dobije lagana boja i isključila sam rernu, ali je tepsija ostala unutra i bez otvaranja vrata, ostavila sam lažne pržene tikvice da se dopeku dok se ne ohlade unutra.
Zatim sam savršeno porumenele tikvice začinila uljem, sirćetom, belim lukom i mirođijom.
Moja porcija je samo tako pripremljena, ali ko ih voli sa kiselim mlekom može da doda, ali po mom mišljenju u tom slučaju povrće ne treba da bude skroz ohlađeno.