Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pastrmka sa senfom i limunovim sokom

Pastrmka sa senfom i limunovim sokom

ZoriZori
Guru
8942865k
Pastrmka sa senfom i limunovim sokom
Fotografije: Zori
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Pastrmka zapečena u rerni sa senfom i limunovim sokom, garnirana glavicom pečenog belog luka"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 1 komad, krupnija (otprilike 450 g)
  • senf - 3 supene kašike
  • maslinovo ulje - 1 - 2 supene kašike
  • limunov sok - 1 supena kašika
  • začin za ribu - 1 kašičica (origno, bosiljak, beli biber, so, selen, majoran, beli luk)
  • ruzmarin - 1 grančica
  • beli luk - 1 glavica
  • crni biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo pastrmku i operemo je. Ostavljamo je da se ocedi u đevđiru. Spolja i iznutra je posipamo s malo soli i crnog bibera i ostavljamo da se začini na 15-20 minuta.

Za to vreme pomešamo senf, limunov sok, maslinovo ulje i začin za ribu u kašicu. Uključujemo rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Oljuštimo glavicu belog luka od spoljašnjih listova i stavljamo na komad aluminijumske folije. Posipamo solju i maslinovim uljem i zatvaramo folijom paketić.

Kašicom od senfa mažemo pastrmku iznutra i spolja. U stomak stavljamo grančicu ruzmarina.

Prebacujemo je na papir za pečenje i oblikujemo paketić. Stavljamo je u tepsiju zajedno sa glavicom luka upakovanom u aluminijumsku foliju.

Pečemo u rerni na srednjoj rešetci i sa uključenim ventilatorom otprilike 35 minuta.

Poslužujemo pečenu ribu dok je topla, zalivenu sosom odvojenim na papiru za pečenje, garniranu ispečenim belim lukom.

Pastrmka sa senfom je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: