Način pripreme
Iseckajte svinjsko meso na zalogaje.
Luk i beli luk se sitno naseckaju, šargarepa na kockice, a paprika na trakice.
U dubokom tiganju ili šerpi zagrejte ulje.
Dodajte svinjsko meso i zapržite dok ne postane zlatkasto sa svih strana.
U meso dodajte luk i šargarepu, izmešajte i zapržite na 3-4 minute.
Dodajte beli luk i crvenu papriku, nakon čega kuvajte još 2 minute.
Dodajte brašno. Dobro promešajte.
Pospite alevom paprikom i crnim biberom, izmešajte i dodajte paradajz pire.
Dodajte šećer, lovorov list, kumin i so po ukusu.
Sipajte vodu ili bujon, smanjite ringlu i ostavite da se krčka na tihoj vatri otprilike 40-50 minuta dok meso ne postane krhko. Dobiće se meso sa sosom.
Otprilike 5 minuta pre kraja kuvanja task kebaba, dodajte limunov sok.
U posebnoj posudi skuvajte pirinač sa malo soli. Kada je dovoljno dobro skuvan, oblikujte loptu i stavite u sredinu tanjira.
Dodajte već gotov sos sa svinjskim mesom. Pospite svežim peršunom i servirajte vruće.
Ovaj tas kebab ima blago kiselkast i svež ukus zahvaljujući limunovom soku, koji balansira slatkoću paradajza. Nadam se da će vam se dopasti!
Pogledajte još razliku između tas kebaba i kebaba i saznajte kako se pravi svinjski vinski kebab.