Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćevap»Tas kebab sa svinjetinom i limunovim sokom

Tas kebab sa svinjetinom i limunovim sokom

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Guru
13325760
Tas kebab sa svinjetinom i limunovim sokom
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Ovaj tas kebab ima blago kiselkast i svež ukus zahvaljujući limunovom soku, koji balansira slatkoću paradajza. Nadam se da će vam se dopasti!"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g
  • ulje - 2 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • brašno - 2 supene kašike
  • pirinač - 100 g
  • crvena paprika - 1 komad
  • paradajz pire - 200 ml
  • bujon od povrća - 200 ml
  • sok od limuna - 2 supene kašike
  • šećer - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • crni biber - 1/2 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice
  • lovorov list - 1 lis
  • so - po ukusu
  • peršun - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte svinjsko meso na zalogaje.

Luk i beli luk se sitno naseckaju, šargarepa na kockice, a paprika na trakice.

U dubokom tiganju ili šerpi zagrejte ulje.

Dodajte svinjsko meso i zapržite dok ne postane zlatkasto sa svih strana.

U meso dodajte luk i šargarepu, izmešajte i zapržite na 3-4 minute.

Dodajte beli luk i crvenu papriku, nakon čega kuvajte još 2 minute.

Dodajte brašno. Dobro promešajte.

Pospite alevom paprikom i crnim biberom, izmešajte i dodajte paradajz pire.

Dodajte šećer, lovorov list, kumin i so po ukusu.

Sipajte vodu ili bujon, smanjite ringlu i ostavite da se krčka na tihoj vatri otprilike 40-50 minuta dok meso ne postane krhko. Dobiće se meso sa sosom.

Otprilike 5 minuta pre kraja kuvanja task kebaba, dodajte limunov sok.

U posebnoj posudi skuvajte pirinač sa malo soli. Kada je dovoljno dobro skuvan, oblikujte loptu i stavite u sredinu tanjira.

Dodajte već gotov sos sa svinjskim mesom. Pospite svežim peršunom i servirajte vruće.

Ovaj tas kebab ima blago kiselkast i svež ukus zahvaljujući limunovom soku, koji balansira slatkoću paradajza. Nadam se da će vam se dopasti!

Pogledajte još razliku između tas kebaba i kebaba i saznajte kako se pravi svinjski vinski kebab.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: