Način pripreme
Počnite sa osnovnom pripremom svih sastojaka.
Isperite meso i posušite ga upijajućim papirom. Uklonite opne i žilice sa njega. Meso iseckajte na tanke kriškice debljine otprilike 1 cm.
Meso stavite na streč foliju, njome pokrijte meso i izudarajte kuhinjskim čekićem. Meso isecite poprečno na tanke kockice.
Teletinu stavite u duboku posudu, začinite solju, dodajte začin i po želji dodajte malo kore limuna. Sve pomešajte i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi otprilike pola sata.
Dobro očistite pečurke i naseckajte na kriškice.
Luk naseckajte na dosta tanke kriškice.
Operite i naseckajte peršun.
Pavlaku pomešajte sa limunovim sokom da se ukiseli.
Uzmite tiganj sa nelepljivim premazom i istopite polovinu maslaca u kom ćete zapržiti luk na otprilike 10 minuta.
Kada je luk providam, dodajte pečurke i kašiku peršuna.
Kuvajte još deset minuta, nakon čega dodajte so i crni biber po ukusu.
Sada uzmite meso i uvaljajte ga u brašno.
U drugom tiganju sa nelepljivim premazom ćete zagrejati ostali maslac sa mlazom maslinovog ulja (ulja) na jakoj vatri.
Sada zapržite meso u ovom tiganju i kada dobije braon boju, dodajte votku.
U ovom momentu u meso dodajte luk sa pečurkama, kiseli pavlaku i paradajz pire.
Izmešajte sastojke dok se sve dobro ne pomeša i kuvajte još deset minuta.
U međuvremenu treba da skuvate i ocedite pastu.
Servirajte na podlozi od Rigatona, posute sa još peršuna.
Teletina Stroganov sa rigatonima je savršeno zimsko jelo uz čašu crvenog vina.